Nieuws

Updates over NMI, onze cursussen en interessante artikelen.

Podcast: “Een modern onderwijsstelsel vraagt om durf en innovatie”

Sezgin Cihangir benadrukt de cruciale rol van wiskunde en wetenschap in het onderwijs en trekt parallellen met China en India.

Tijdens een inspirerend gesprek in de nieuwste aflevering van podcast De Nieuwe Wereld, bespreekt Sezgin Cihangir, directeur van het Nederlands Mathematisch Instituut, de huidige staat en de toekomst van het onderwijs in Nederland. Samen met Ad Verbrugge analyseert hij de bevindingen van het recente onderwijs-inspectierapport en deelt zijn visie op de rol van wiskunde en wetenschap in een modern curriculum, met lessen van China en India.

Cihangir’s Inzichten

“Wiskunde en wetenschap vormen de ruggengraat van ons onderwijs,” aldus Sezgin in de podcast. “Door deze disciplines te versterken, geven we onze studenten de analytische vaardigheden die essentieel zijn voor hun toekomstige succes in een snel veranderende wereld.”

Hij verwijst naar de manier waarop China en India hun onderwijs hebben hervormd om een sterke nadruk te leggen op STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). “China en India laten zien hoe het versterken van STEM-vakken in het onderwijs cruciaal is voor het stimuleren van innovatie en economische vooruitgang,” legt Sezgin uit.

Onderwerpen in de Podcast

  • Onderwijsinspectie: Cihangir bespreekt het recente inspectierapport dat wijst op zwakke plekken in het huidige onderwijsstelsel.
  • Toekomstgericht Onderwijs: Het gesprek richt zich op de noodzaak van een curriculum dat voorbereid is op de uitdagingen van de toekomst.
  • Belang van STEM: Hij onderstreept het belang van STEM in het curriculum voor de ontwikkeling van cruciale vaardigheden.

Beluister de Podcast

De volledige podcast, getiteld “Kunnen Nederlandse studenten nog concurreren met China of India? | Sezgin Cihangir”, bekijk je hier.

Relevante artikelen