Nieuws

Updates over NMI, onze cursussen en interessante artikelen.

ResearchED op 22 juni met Dinette Vredeveld en Peter Langerak

Hoe herstellen we de basisrekenvaardigheden van leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs?

Daar praten Dinette Vredeveld en Peter Langerak met Jan van de Ven over in de nieuwe aflevering van researchED Nederland-podcast. Het duo spreekt op 22 juni ook op het researchED onderwijscongres en licht alvast een tipje van de sluier op van wat bezoekers die dag kunnen verwachten.

Ze illustreren dat een gebrek aan basisrekenvaardigheden niet alleen zorgt voor problemen bij vakken als rekenen en wiskunde, maar ook binnen de zaakvakken geschiedenis, aardrijkskunde en economie. Denk aan moeite met het interpreteren van tijdlijnen, schaallijnen en procenten. Des te meer reden de bestaande achterstand op te lossen en ervoor te zorgen dat hij in de toekomst niet meer ontstaat. Benieuwd hoe? Bekijk de podcast hier:

Ook naar researchED?

Op zaterdag 22 juni is het weer zover: het nationale researchED Nederland-congres op het Corlaer College in Nijkerk. Een dag vol met inhoudelijke sessies die onderwijspraktijk en onderwijsonderzoek bij elkaar brengen. Laatste inzichten, evidence-into-practice en prikkelende sessies vanuit vertrouwde researchED-sprekers en (nog) onbekende praktijktijgers en onderzoekstalenten. Wil je hier bijzijn? Klik hier voor meer informatie over ResearchED.

Relevante artikelen