Nieuws

Updates over NMI, onze cursussen en interessante artikelen.

Wetenswaardig themabijeenkomst 9 september

De volgende themabijeenkomst van Wetenswaardig is op maandagmiddag 9 september in Hellevoetsluis. In deze editie staat Thema 7: Monniken en ridders centraal. Het thema is voor groep 5/6.  

Ontdek hoe je de Wetenswaardig-lessen over monniken en ridders nóg interessanter maakt voor jouw klas, met leerkrachten van OBS ’t Schrijverke, die vertellen over hun ervaringen. Leer daarnaast meer over de methode met Loes de Smet, leerkracht en lesauteur Wetenswaardig. Ze deelt haar kennis over de opbouw van de methode en de gedachte erachter.

Aan de hand van praktische tips en toepasbare theorie heb je aan het einde van de interactieve avond een duidelijk beeld van de methode en de mogelijkheden. Daarnaast is er ruim gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, te netwerken en vragen te stellen.

Thema 7: Monniken en ridders

In deze lange periode verspreidde het christendom zich naar Nederland, mede onder invloed van missionarissen als Willibrord en Bonifatius. Er werden kloosters gebouwd waar monniken en nonnen konden bidden en schrijven. Grote boerderijen werden in de loop van de eeuwen kastelen, waar ridders het hof en de omringende bewoners bescherming boden tegen plunderingen en aanvallen. De meeste mensen in deze tijd waren arme boeren. De rijke adel en de geestelijkheid maakten de dienst uit. Onder invloed van Karel de Grote werd Europa één rijk.

Programma

15:30u Inloop.
16:00u Opening.
16:10u Interactieve presentaties – door leerkrachten van OBS ’t Schrijverke en lesauteur Loes de Smet.
18:00u Afsluiting met (alcoholvrije) borrel.

Praktische informatie

Wat? Themabijeenkomst Wetenswaardig: 7 – Monniken en ridders.
Wanneer? Maandag 9 september 2024 – van 16:00u tot 18:00u.
Waar? OBS ’t Schrijverke, P.A. de Genestetlaan 2, 3221 VP in Hellevoetsluis.
Kosten? Kosteloos.

Aanmelden

Werk je al met Wetenswaardig of ben je benieuwd naar de methode? Mis deze bijeenkomst niet! Meld je snel aan, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.OBS ’t Schrijverke

We zijn verheugd deze bijeenkomst op OBS ’t Schrijverke te organiseren. Deze basisschool werkt in units, met veel aandacht voor de ontwikkeling van de leerlingen. De leerkrachten van twee groepen zijn samen verantwoordelijk voor het onderwijs aan alle leerlingen in de unit. De leerkrachten functioneren daarbij als leerteam.

Meer weten?

Meer informatie over de lesmethode Wetenswaardig, voorbeeldmateriaal en de laatste updates vind je op de Wetenswaardig website. Neem bij vragen vooral contact met ons op via info@mathematischinstituut.nl.

 

Relevante artikelen