Nieuws

Updates over NMI, onze cursussen en interessante artikelen.

Grootste opkomst bij Wetenswaardig themabijeenkomst 23

Op 15 mei was Brede School de Dukendonck in Nijmegen het toneel voor de bijeenkomst van Wetenswaardig thema 23: Grenzen en staatsinrichting. Voor het eerst kwamen we samen in de vroege avond. Dit bleek een overweldigend succes, met het grootste aantal deelnemers tot nu toe! Meer dan 70 deelnemers reisden af naar de Keizerstad.

Lesauteurs Loes de Smet en Micha Miedema spraken over de ontwikkeling en implementatie van de Wetenswaardig lesmethode en gaven een mooie inkijk in de onderwerpen van het nieuwste thema uit de serie, grenzen en staatsinrichting. We staan er niet zo vaak bij stil, maar landsgrenzen en de manier waarop men landen bestuurt, zijn bedenksels van de mens die grote gevolgen hebben. Wat die gevolgen precies zijn en hoe we daar zo goed mogelijk mee om kunnen gaan, dat lees je in Thema 23.

Aan alle enthousiaste aanwezigen, dank jullie wel voor jullie betrokkenheid en passie voor onderwijs! Een speciale dank aan leraren Freek van Run en Charis Tsafaridis voor de geweldige presentatie en het delen van de ervaringen in de klas met de Wetenswaardig lesmethode.

Heb je deze bijeenkomst gemist? Geen zorgen! Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief en website, de volgende locatie en sprekers worden snel bekendgemaakt.

Meer weten?

Meer informatie over de lesmethode Wetenswaardig, voorbeeldmateriaal en de laatste updates vind je op onze website. Of neem bij vragen vooral contact met ons op via info@mathematischinstituut.nl. Geen nieuws missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Relevante artikelen