Achtergrond visual

Wij leren kinderen foutloos rekenen in 12 weken

Elk kind heeft het in zich om Foutloos te kunnen Rekenen. Bij het Nederlands Mathematisch Instituut zien we dit elke dag in de praktijk. Wat doen wij anders dan de basisschool? Er is heel veel interactie met de docent, de opbouw van de lesstof is logisch en we gaan stap voor stap verder met heldere instructies. Ook wordt er veel geoefend, zowel tijdens de les als thuis. De kennis wordt keer op keer geactiveerd. Daarnaast leren wij de kinderen netjes en vlot te werken. Vaak tot hun eigen verbazing (en vooral die van hun ouders) rekenen ze aan het einde van de cursus met veel plezier en zijn ze zekerder van zichzelf geworden.

Achtergrond visual

Lessen bij ons op locatie

  • Op verschillende locaties
  • Les van hoog opgeleide en zeer ervaren rekendocenten
  • 2 uur per les
  • Ondersteuning bij huiswerk
  • € 1.790,-

Online lessen

  • Live online lessen via Zoom
  • Les van hoog opgeleide en zeer ervaren rekendocenten
  • 2 uur per les
  • Ondersteuning bij huiswerk
  • € 1.790,-

Een helder traject van begint tot eind

1

Recepten

In het eerste deel van de cursus gaan we aan de slag met de basis vaardigheden: plus, min, keer en delen met de hele getallen, de kommagetallen en de breuken. Elke les begint op het niveau van groep 3 en eindigt in dezelfde les op het niveau van groep 8.
2

Concepten en streefvaardigheden

Na de recepten komen de concepten. Wij leren uw kind alle concepten die het ook tegenkomt op de basisschool: de voorrangsregels, tijd, lengte, gewicht, kleine inhoud, oppervlakte, grote inhoud, verhoudingen en procenten. Hierna volgen de streefvaardigheden, waarbij de volgende onderwerpen behandeld worden: hoofdrekenen, toepassingen van breuken, afronden, vergelijken en het omrekenen van procenten, breuken en kommagetalen.
3

Redactiesommen

Wij trainen uw kind in het maken van verhaalsommen. Uw kind leert hoe elke verhaalsom gereduceerd kan worden tot een eenvoudige recepten- en conceptensom. Hiermee wordt uw kind voorbereid op de belangrijke toetsen van de basisschool.

Na de cursus

De leerling die de cursus Foutloos Rekenen heeft afgerond, ontvangt het diploma Foutloos Rekenen als er aan de slagingseisen is voldaan. Omdat dit een fantastische prestatie is, wordt dit gevierd met een feestelijke bijeenkomst.

Leerlingen die zijn geslaagd en het diploma Foutloos Rekenen hebben behaald, kunnen het nazorgprogramma volgen tot en met het einde van groep 8. Hiervoor hebben we een uniek online opfristraject, waarbij zij de geleerde rekenvaardigheden blijven oefenen en herhalen. Ze passen deze toe in context met redactiesommen en worden getoetst in welke mate zij de rekenvaardigheden vlot en foutloos beheersen.

De

gouden jaren

voor rekenonderwijs.

Groep 6, 7 en 8 zijn essentiële jaren in de basisschoolcarrière van kinderen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het juist in deze periode heel belangrijk is om goed te leren rekenen. Als de basisvaardigheden van het rekenen in deze periode onvoldoende worden ontwikkeld en er een rekenachterstand ontstaat, dan slaat dit een deuk in het zelfvertrouwen, én heeft het vaak gevolgen voor de verdere schoolcarrière.

 

Leren excelleren

Foutloos Rekenen helpt kinderen die nog niet sterk zijn in rekenen te excelleren. Door de systematische opbouw van de rekenrecepten leren ze verbanden makkelijker herkennen, is er een vaste structuur en wordt de kennis geautomatiseerd. Dit bevordert ook de snelheid.

Een uitgebreide uitleg over de werkwijze en opbouw van Foutloos Rekenen is te vinden in het NMI-Rapport: Inhoud, opbouw en werkwijze van Foutloos Rekenen.

Veelgestelde vragen

Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen over de cursus Foutloos Rekenen.
  • Wat zijn de volgende stappen na het behalen van alle leerdoelen van de cursus?
    Na het voltooien van de cursus krijgen leerlingen toegang tot een kosteloos herhaaltraject dat beschikbaar blijft tot het einde van de basisschool. Dit traject is essentieel voor het regelmatig herhalen van geleerde stof, waardoor rekenvaardigheden beter worden opgeslagen in het langetermijngeheugen.
  • Wat zijn de volgende stappen als mijn kind na twaalf weken of gedurende cursus nog niet de verwachte vooruitgang heeft geboekt?
    Gedurende de twaalf weken hebben we tussentijdse evaluaties. Als uw kind na twaalf weken of gedurende cursus nog steeds moeite heeft met de onderwerpen, dan zullen we samen met u bespreken welke aanvullende hulp en/of begeleiding beschikbaar is om uw kind te helpen bij het behalen van zijn of haar leerdoelen.
  • Is er hulp bij het huiswerk?
    Er zijn dagelijks momenten waar kinderen ondersteuning kunnen krijgen als ze vastlopen bij het maken van huiswerk. WhatsApp ondersteuning is ook altijd een optie, waarbij de kinderen gedurende de hele week hulp kunnen krijgen als ze vragen hebben. Daardoor loopt uw kind niet vast tijdens het maken van de sommen.
  • Kan ik zonder huiswerk te maken meedoen aan de cursus Foutloos Rekenen?
    Kinderen worden gemonitord op het ingeleverde werk en het is dus niet mogelijk om geen huiswerk te maken. Huiswerk is een onmisbaar kenmerk van alle cursussen van het NMI en bovendien de voornaamste bezigheid. Door het maken van huiswerk worden de aangeleerde methodes gevestigd in het langetermijngeheugen en uiteindelijk leidt dat tot automatisering.
  • Is het nodig dat ik een proefles volg voordat ik aan de cursus begin?
    Ja, we raden altijd aan om een proefles bij te wonen. Tijdens deze kosteloze en vrijblijvende proefles leggen onze rekenspecialisten onze werkwijze gedetailleerd uit, terwijl een ouder of verzorger aanwezig is.
  • Is Foutloos Rekenen geschikt voor alle kinderen?
    Foutloos Rekenen is ontworpen om elk kind te ondersteunen bij het ontwikkelen van rekenvaardigheden. Door middel van directe instructie, voldoende oefening en persoonlijke aandacht, bouwen we niet alleen aan de rekenkundige capaciteiten, maar ook aan motivatie en zelfvertrouwen. We nodigen je graag uit voor een proefles om zelf te ervaren hoe we dit realiseren.
  • Wat maakt onze aanpak anders dan die van basisscholen?
    Onze benadering kenmerkt zich door directe, heldere instructie en een systematische opbouw van rekenvaardigheden. We beginnen met de basis: het automatiseren van kale sommen zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen met hele getallen, kommagetallen en breuken. Zodra dit geautomatiseerd is, verdiepen we ons in verschillende rekenonderwerpen zoals tijd, metriek stelsel, verhoudingen, en meer. Door succeservaringen tijdens de lessen ontdekken kinderen hun groeiende rekenvaardigheden.
  • Moet je een rekenknobbel hebben om goed te leren rekenen?
    Elk kind heeft het in zich om foutloos te kunnen rekenen. Wij zien dit elke dag in de praktijk. Een rekenknobbel is dus absoluut niet nodig. Wij leren ze bovendien om vlot en gestructureerd te werken. De resultaten spreken voor zich. Bekijk gerust onze recensies!

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op en stel je vraag.