Achtergrond visual

Wij leren uw kind begrijpend lezen in 14 weken

Goed kunnen lezen is essentieel om een tekst te begrijpen. Tijdens de cursus Grip op Tekst vergroot je je woordenschat en algemene kennis en leer je door eenvoudige strategieën verschillende soorten teksten beter te doorgronden. Met deze leesvaardigheden ligt de toekomst voor je open.

Wat is Grip op Tekst?

Beter tekst begrip in 14 weken

Door een goed uitgewerkte en zorgvuldig opgebouwde methode

Veel verschillende en rijke teksten

De teksten uit het boek zijn uitdagend, veelsoortig en divers

Aanleren van strategieën om een tekst te doorgronden

De kinderen leren hoe je een tekst kunt analyseren om beter te begrijpen wat er staat

Sterk verbeterde taalvaardigheden

Door de rijke teksten verbetert niet alleen de woordenschat, maar worden de kinderen ook taalvaardig

Taalexperts als docenten

Alle docenten van Grip op Tekst zijn specialisten op hun vakgebied

Persoonlijke ondersteuning

Op elk moment van de week is er iemand beschikbaar om vragen te beantwoorden en te helpen met het huiswerk, bijvoorbeeld via Whatsapp

Achtergrond visual

Fysieke lessen

  • Beter in begrijpend lezen in 14 weken
  • In 8 verschillende steden
  • Academisch geschoolde leraren
  • 2 uur per les
  • Persoonlijke ondersteuning via WhatsApp
  • € 1.850,-

Online lessen

  • Beter in begrijpend lezen in 14 weken
  • Live online les via Zoom
  • Academisch geschoolde leraren
  • 2 uur per les
  • Persoonlijke ondersteuning via WhatsApp
  • € 1.850,-

Lezen is geweldig!

Taal is de basis van alle andere schoolvakken. Ben je taalvaardig, dan ligt de toekomst voor je open. Hoe krijgen de kinderen meer plezier in taal? Door veel leeskilometers te maken! Hierdoor neemt hun woordenschat en taalvaardigheid toe en krijgen kinderen meer zelfvertrouwen.

Kinderen leren een tekst te begrijpen in 14 weken

Hoe krijgen de kinderen meer leesplezier? Door de cursus Grip op Tekst gaan kinderen lezen echt leuk en uitdagend vinden. Door veel leeskilometers te maken neemt hun woordenschat en taalvaardigheid toe. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en halen makkelijker de essentie uit een tekst. Dan wordt lezen echt leuk.

Gun ook uw kind een mooie toekomst en veel leesplezier!

Tekstbegrip: inzetten op kennis en woordenschat

Om de kansengelijkheid te bevorderen is het belangrijk dat kinderen in het primair onderwijs goed taalonderwijs krijgen. Technisch lezen alleen is niet voldoende en moet gepaard gaan met het aanbieden van rijke en veelsoortige teksten en het geven van schrijfopdrachten die klassikaal worden besproken. Dit vergroot niet alleen de woordenschat, maar ook het inzicht in de wereld om ons heen.

Een helder traject van begin tot eind

1

Teksten

Lezen, lezen en lezen. In dit blok leert de leerling een tekst te analyseren: Waar gaat het over? Wat is het doel van de tekst? Hoe zit de tekst in elkaar? Wat staat er eigenlijk? In dit blok leren de kinderen informatie te verwerken door de tekst op de juiste manier terug te lezen en de kern te herkennen aan de hand van tekststructuren en signaalwoorden.
2

Spelling

De spelling van het Nederlands blijkt vaak een struikelblok. Dat heeft invloed op het tekstbegrip. Om die reden worden in blok 2 alle spellingregels van groep 3 tot en met groep 8 opnieuw behandeld. Denk hierbij aan werkwoordspelling en spellen met behulp van klankgroepen. Ook in dit blok worden er veel leeskilometers gemaakt.
3

Grammatica

In dit blok komen de grammaticaregels van de basisschool aan de orde. Grip op Tekst behandelt zowel woordsoorten als zinsontleding. Deze kennis helpt gebeurtenissen in de tekst beter te herkennen. Daarom blijft lezen ook in dit blok het belangrijkst.

Veelgestelde vragen

Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen over de cursus Grip op Tekst
  • Hoe gaat het verder na de cursus?

    Na de cursus kunnen de kinderen tot aan de middelbare school kosteloos bij ons terugkomen om de stof op te frissen. Wij organiseren elke maand opfrislessen voor onze oud-leerlingen en kinderen mogen altijd extra lessen volgen als onderwerpen zijn weggezakt.

  • Hoe groot is de groep?

    De groep bestaat uit minstens 4 en maximaal 8 leerlingen.

  • Wat zijn de lesdagen van Grip op Tekst?

    Doordeweeks zijn de lessen van 16:00 tot 18:00, en op woensdag ook van 13:45 tot 15:45, en in het weekend zijn de lessen van 10:00 tot 12:00, 12:30 tot 14:30 of 15:00 tot 17:00.

  • Wanneer starten nieuwe groepen van Grip op Tekst?

    De cursus begint zodra uw kind is ingeschreven en een groep van minimaal vier leerlingen is samengesteld. Wij garanderen een start binnen 4 weken als u minstens 3 voorkeursdagen opgeeft. 

  • Hoeveel huiswerk moet mijn kind maken en wat is de rol van de ouders hierbij?

    De kinderen moeten elke dag een tot anderhalf uur huiswerk maken. De ouders moeten erop toezien dat de planning wordt nageleefd en dat het huiswerk elke week compleet en netjes wordt ingeleverd.

  • Wie is de docent?

    De docent is altijd een van de door ons opgeleide taalspecialisten. Op onze site ziet u wie onze docenten zijn.

  • Wat werkt beter: fysiek of online les?

    Dat hangt af van uw kind. Online vergt een andere concentratie dan fysiek, maar uw kind krijgt dezelfde les op dezelfde manier mee. Bij online is het wel belangrijk om een geschikte ruimte te hebben waar de leerling zonder gestoord te worden de les kan volgen.

  • Welke resultaten garanderen jullie met Grip op Tekst?

    Wij garanderen dat we elke leerling net zo lang helpen als nodig is om onze stof te automatiseren, ook al duurt dat langer dan de cursusperiode van 14 weken. Als uw kind 80% of hoger heeft gehaald op onze eindtoets heeft gehaald voor de onderdelen begrijpend lezen, spelling, grammatica en woordenschat, is uw kind geslaagd voor de cursus.

  • Hoe sluit de cursus aan op de basisschool?
    De cursus Grip op Tekst behandelt de gehele basisschoolleerstof taal en begrijpend lezen van groep 3 tot en met groep 8. Het leesniveau van de cursus Grip op Tekst is het 1S-referentieniveau voor 12-jarigen.
  • Waarom kan mijn kind beter teksten begrijpen na het volgen van Grip op Tekst?
    We leren de kinderen  hoe ze de informatie uit de tekst kunnen verwerken en kunnen gebruiken om vragen te beantwoorden. Bovendien leren de kinderen hoe ze de tekststructuren en tekstsoorten kunnen herkennen, waarmee ze de kern uit de tekst kunnen halen. Tot slot staan we regelmatig stil bij moeilijke woorden, waarvan we de betekenis uitleggen en voorbeeldzinnen maken. Hierdoor versterken wij het tekstbegrip van kinderen die de cursus Grip op Tekst volgen.
  • Leer ik ook beter spreken door Grip op Tekst?
    Doordat de kinderen veel leeskilometers maken, leren ze veel nieuwe woorden. Doordat we ook aandacht aan spelling, grammatica en zinsopbouw besteden, leren de kinderen ook goede zinnen te maken, wat spreekvaardigheid ondersteunt. Daarnaast lezen de kinderen in de les teksten voor en discussiëren we over teksten, waar spreken een belangrijke rol in speelt.
  • Is Grip op Tekst geschikt voor kinderen met een taalachterstand?
    Wij geloven dat ieder kind sterke taal- en leesvaardigheden kan ontwikkelen. De cursus behandelt alle stof voor taal en lezen van groep 3 tot en met 8, waarmee we alle hiaten weg kunnen werken. De persoonlijke begeleiding die wij bieden wordt aangepast aan de specifieke behoeftes van het kind, waardoor wij zorgen dat elk kind Grip op Tekst krijgt.
  • Is de cursus geschikt voor kinderen met dyslexie?

    Wij hebben ervaring met kinderen met dyslexie. Kinderen met deze diagnose hebben veel baat bij de cursus. Geef dit alstublieft aan op het inschrijfformulier, dan kunnen we uw kind zorgvuldig indelen.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op en stel je vraag.