Nieuws

Updates over NMI, onze cursussen en interessante artikelen.

Erik Meester en het NMI ontwikkelen nieuwe lesmethode: Wetenswaardig

Erik Meester vertelt in een Tjipcast meer over Wetenswaardig, de lesmethode die hij samen met het Nederlands Mathematisch Instituut ontwikkelde. Want een lesmethode ontwikkelen, hoe doe je dat eigenlijk?

Erik draait er niet omheen. De meeste lesmethodes in Nederland zijn over het algemeen heel slecht. Er is weinig aandacht voor algemene kennisopbouw, taalrijkheid, instructie en de verschillende dimensies van leren in de klas. Denk daarbij aan het belang van aantekeningen maken (schrijven), herhaling (immersie) en het vertellen en delen van kennis via verhalen. Tel daarbij op dat de onderwijsresultaten in Nederland al zo’n 20 jaar dalen dan is het tijd dat het roer radicaal omgaat.

De afgelopen jaren heeft Erik samen met het Nederlands Mathematisch Instituut gewerkt aan een nieuwe lesmethode voor het primair onderwijs: Wetenswaardig. De methode helpt leraren de vakgebieden geschiedenis, aardrijkskunde, biologie en techniek in te leiden voor groep 4 t/m 8.

Erik Meester ontwikkelde de methode samen met het NMI en vertelt in de podcast waarom dit broodnodig was. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden bespreekt hij de werking en de effecten op leerlingen en leraren.

Relevante artikelen