Nieuws

Updates over NMI, onze cursussen en interessante artikelen.

Laat je stem horen over de toekomst van het rekenonderwijs op 22 mei!

Op 22 mei organiseren we een bijeenkomst in Nieuwspoort in Den Haag, waar we aandacht besteden aan de kwaliteit van het rekenonderwijs en nadenken over wat er nodig is om het niveau op te schroeven. Je bent van harte uitgenodigd. 

Kom en praat mee over de toekomst van het reken- en wiskundeonderwijs! Voordat de concept-kerndoelen in de vaste Kamercommissie van de Tweede Kamer worden gepresenteerd, is dit jouw kans om je stem te laten horen en je standpunt te delen over hoe we reken- en wiskundeonderwijs beter vorm kunnen geven. We nodigen je uit om deel te nemen aan een boeiend gesprek, waarin we cruciale vragen stellen, zoals: wordt realistisch rekenen en wiskunde teveel benadrukt? En hoe kunnen we de kerndoelen zo insteken dat meerdere onderwijsvisies zich kunnen vinden in die kerndoelen?

Ga in gesprek met experts en beleidsmakers en laat jouw inzichten wegen in dit belangrijke besluitvormingsproces. Verrijk de discussie, deel jouw visie en help vorm te geven aan de toekomst van reken- en wiskundeonderwijs, zodat alle kinderen in Nederland straks vlot en foutloos leren rekenen!

Aanmelden
We hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld je snel aan!


Belangrijk: Nieuwspoort is in de Tweede Kamer, waar vóór binnenkomst een beveiligingscontrole plaatsvindt. Houd hier rekening mee in je planning, omdat dit wat extra tijd kost. Om het proces te versnellen meld je je van tevoren aan als bezoeker via https://www.nieuwspoort.nl/aanmelden-als-bezoeker/nl/.

Dagvoorzitter: Sezgin Cihangir

Programma & sprekers

Introductie
Timon Verheule (directeur PO&VO, ministerie OC&W)

Deel 1
Vincent Jonker (Freudenthal Instituut)
Bernard Teunis (Instituut Leerplanontwikkeling, SLO)
Peter Langerak (Nederlands Mathematisch Instituut)

Deel 2
Anna Bosman (voorzitter team Red het Onderwijs)
Ton van Haperen (voorzitter Stichting Meer Leren op School)
Ad Verbrugge (voorzitter Beter Onderwijs Nederland)

Praktische informatie
Wanneer? Woensdag 22 mei van 15:00 tot 19:00 uur
Waar? Nieuwspoort, Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag

Relevante artikelen