Nieuws

Updates over NMI, onze cursussen en interessante artikelen.

RTL Nieuws: nieuwe lesmethode veelbelovend

RTL Nieuws: Het gaat niet goed met het leesniveau van kinderen in Nederland, blijkt uit verschillende onderzoeken. Een nieuwe manier van lesgeven moet daar verandering in brengen. Minder plaatjes, meer tekst: zo moeten kinderen beter gaan lezen.

Op de Rotterdamse basisschool Het Open Venster gebruiken ze de nieuwe lesmethode Wetenswaardig, van het Nederlands Mathematisch Instituut. En dat werpt dat zijn vruchten af. Kinderen gaan nu sneller naar de bieb. “Waar we eerst onder het landelijk gemiddelde scoorden op het gebied van lezen, scoren we daar nu boven”, vertelt Desiree van der Stoep, leerkracht en leesexpert enthousiast.

Koppel taalvaardigheid aan zaakvakken

Erik Meester, concept-auteur van Wetenswaardig, combineert taal met andere vakken. “We weten uit onderzoek dat je die twee zo goed mogelijk met elkaar moet verbinden. Mondelinge taalvaardigheid, het spreken, en het schrijven is beter te onderwijzen als je het koppelt aan inhoud. Die inhoud hebben we in traditionele zaakvakken: aardrijkskunde, geschiedenis, techniek en biologie.”

Bekijk het fragment hier:

Bron: RTL Nieuws

Relevante artikelen