Nieuws

Updates over NMI, onze cursussen en interessante artikelen.

Scholen enthousiast over Foutloos Rekenen

“Leerlingen die rekenen vervelend vonden, pakken nu als eerste hun spullen om aan het werk te gaan”, “Dat ik Foutloos Rekenen niet op de pabo heb gehad is een groot raadsel voor me”, “Met Foutloos Rekenen voel ik me zo’n goede juf!”. Een greep uit de reacties van leerkrachten die werken met Foutloos Rekenen.
Met de lesmethode Foutloos Rekenen keren basisscholen terug naar de basis. Geen verhaaltjes waar je de rekensom in moet zoeken, maar ouderwets sommetjes oefenen. Naast rekenvaardigheden is de methode ook toegespitst op netjes schrijven en het verhogen van het zelfvertrouwen van kinderen. Een allround methode dus.

De voordelen van Foutloos Rekenen

  • Stevig inzicht in rekenen
  • Betere rekenlessen
  • Meer rekenplezier
  • Hogere leerresultaten
  • De Gids voor Leerkrachten

Meer dan 400 schoolprojecten

Wie aan de gang gaat met Foutloos Rekenen kan rekenen op een warme overdracht en een goed begin! In een samenwerkingstraject geeft de Foutloos Rekenen-docent instructielessen aan de leerlingen. De docent is daarbij ook gericht op overdracht van kennis en kunde aan de betrokken leerkrachten, zodat zij in de toekomst zelf Foutloos Rekenen kunnen verzorgen. Inmiddels zijn meer dan 400 schoolprojecten uitgevoerd. Scholen met rekenvragen kunnen altijd bij ons terecht.

Referentiescholen

Ben je benieuwd naar ervaringen van scholen die werken met Foutloos Rekenen? Vraag het hen zelf! Het uitwisselen van ervaringen is zeer waardevol. Speciaal hiervoor stelden we een lijst met referentiescholen samen. Stuur een e-mail naar info@mathematischinstituut.nl om de lijst op te vragen.

Meer informatie

Wil je meer weten over Foutloos Rekenen of heb je andere vragen? Kijk op de website van Foutloos Rekenen of neem contact met ons op.

Relevante artikelen