Nieuws

Updates over NMI, onze cursussen en interessante artikelen.

Burgers en stoommachines in Bunschoten

Op 6 maart brachten we burgers en stoommachines naar Bunschoten-Spakenburg, met de Wetenswaardig themabijeenkomst op CBS Het Sterrenlicht. Het nieuwe Thema 23 is feestelijk gepresenteerd door schoolleider Daniëlle Hop, leerkrachten 7/8 en curriculumontwikkelaar Annemieke Keersmaekers.

Onder het genot van Spakenburgs Hart (een lokale, zoete lekkernij) leerden meer dan 30 aanwezige leerkrachten, schoolleiders en andere nieuwsgierigen over de Wetenswaardig lesmethode. De middag was voor scholen die al werken met de lesmethode, maar ook zeker voor scholen die kennis wilden maken met Wetenswaardig. De mix in ervaring(en) gaf de themabijeenkomst extra waarde.

De Wetenswaardig-schriften vol met notities en tekeningen van leerlingen van CBS Het Sterrenlicht spraken direct tot de verbeelding. Een exemplarisch voorbeeld van hoe langere informatieve teksten de fantasie en inspiratie van leerlingen aanwakkeren.

We kijken terug op een geslaagde middag, bomvol kennisuitwisseling en enthousiasme over het goed overbrengen en verder ontwikkelen van nieuw lesmateriaal. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Meer weten?

Meer informatie over de lesmethode Wetenswaardig, voorbeeldmateriaal en de laatste updates vind je op onze website. Of neem bij vragen vooral contact met ons op via info@mathematischinstituut.nl.

 Wetenswaardig Burgers en Stoommachines Bunschoten

Relevante artikelen