Nieuws

Updates over NMI, onze cursussen en interessante artikelen.

Themabijeenkomst Wetenswaardig: Burgers en stoommachines op 6 maart 2024

De volgende Wetenswaardig-themabijeenkomst is op woensdag 6 maart in Bunschoten. Deze editie staat Thema 22: burgers en stoommachines centraal.

Tijdens deze interactieve middag leer je hoe je de lessen van Wetenswaardig over burgers en stoommachines zo interessant mogelijk maakt voor jouw klas. Schoolleider Daniëlle Hop zal, samen met leerkrachten van de groepen 7/8, delen waarom en hoe zij zijn gestart met Wetenswaardig. Annemieke Keersmaekers, leraar en curriculumontwikkelaar, vertelt over het belang van en tips voor het succesvol implementeren van de lesmethode binnen de klas en de school. Daarnaast is er ruim gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

Thema 22: burgers en stoommachines

In de 19e eeuw vonden in korte tijd enorme technologische veranderingen plaats die grote gevolgen hadden voor het (werkende) leven van de gewone burgers en de samenleving als geheel. Het wordt daarom ook wel het tijdperk van de Industriële Revolutie genoemd. Tegelijkertijd veranderde er ook veel aan het bestuur en de wetten in ons land. Al deze veranderingen brachten soms vooruitgang, maar ook veel onrust met zich mee.

Praktische informatie

Wat? Themabijeenkomst Wetenswaardig: burgers en stoommachines.
Wanneer? Woensdag 6 maart 2024 van 14:00u tot 16:00u.
Waar? CBS Het Sterrenlicht, Prins Clausstraat 2, 3751 DN Bunschoten-Spakenburg.
Kosten? Kosteloos.

CBS Het Sterrenlicht

We zijn verheugd om deze bijeenkomst op CBS Het Sterrenlicht te organiseren. De basisschool is sinds 2020 EDI-gecertificeerd; alle leerkrachten hanteren dezelfde didactische aanpak bij het aanleren van kennis en vaardigheden. Zowel leerkrachten als leerlingen hebben hoge verwachtingen, stellen heldere doelen, oefenen veel en geven feedback. Iedere leerling mag er zijn, ongeacht afkomst, niveau of interesses.

Programma

13:15u Inloop
14:00u Opening – Daniëlle Hop, schoolleider van CBS Het Sterrenlicht.
14:10u Interactieve presentaties – Daniëlle Hop, leerkrachten groep 7/8 en Annemieke Keersmaekers.
16:00u Afsluiting met (alcoholvrije) borrel.

Aanmelden

Werk je met Wetenswaardig? Mis deze bijeenkomst niet! Meld je snel aan, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Ook leerkrachten of scholen die geïnteresseerd zijn in de lesmethode zijn van harte welkom.

Meer weten?

Meer informatie over de lesmethode Wetenswaardig, voorbeeldmateriaal en de laatste updates vind je op onze website. Neem bij vragen vooral contact met ons op via info@mathematischinstituut.nl.

Graag tot ziens op 6 maart!

Relevante artikelen