Nieuws

Updates over NMI, onze cursussen en interessante artikelen.

Themabijeenkomst Wetenswaardig: Communicatie en Gedrag op 11 januari 2024

De volgende themabijeenkomst Wetenswaardig is op donderdag 11 januari 2024 in Rotterdam. Deze editie staat Thema 21: Communicatie en Gedrag centraal.

Tijdens deze interactieve middag leer je hoe je de lessen van Wetenswaardig over communicatie en gedrag zo interessant mogelijk maakt voor jouw klas. Micha Miedema, lesauteur Wetenswaardig en docent Wereldoriëntatie aan de Radboud Universiteit, en Annemieke Keersmaekers, leraar en curriculumontwikkelaar, delen hun kennis. Aan de hand van praktische tips en toepasbare theorie stellen zij je in staat de lesstof tot leven te brengen!

Over het thema

We communiceren de hele dag door, bewust en onbewust. Dat is belangrijk om als mens te overleven in een gemeenschap waar je elkaar vaak nodig hebt en veel van elkaar kunt leren. Door de tijd heen hebben mensen allerlei communicatiemiddelen ontwikkeld, zoals de telegraaf, telefoon, radio, televisie en het internet. Wat betekent dit voor communicatie (en gedrag)?

Praktische informatie

Wat? Themabijeenkomst Wetenswaardig: communicatie en gedrag.
Wanneer? Donderdag 11 januari 2024 van 15:15u tot 18:00u.
Waar? Basisschool Het Open Venster, Catullusweg 440, 3076 KH Rotterdam.
Kosten? Kosteloos.

Basisschool Het Open Venster

We zijn verheugd om deze bijeenkomst op Basisschool Het Open Venster te mogen organiseren. Het is een prachtig nieuw schoolgebouw in Rotterdam-Zuid. Voor u tevens een mooie gelegenheid om andere vrienden van Wetenswaardig te ontmoeten en een kijkje te nemen in hoe deze school goed onderwijs vormgeeft.

Programma

15:15u Inloop
16:00u Opening – Victor van Toer, schoolleider van basisschool Het Open Venster.
16:10u Training – Micha Miedema en Annemieke Keersmaekers.
18:00u Afsluiting met (alcoholvrije) borrel.

Aanmelden

Werk je met Wetenswaardig? Mis deze bijeenkomst niet! Meld je snel aan, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Ook leerkrachten of scholen die geïnteresseerd zijn in de lesmethode zijn van harte welkom.

Meer weten?

Meer informatie over de lesmethode Wetenswaardig, voorbeeldmateriaal en de laatste updates vind je op onze website. Neem bij vragen vooral contact met ons op via info@mathematischinstituut.nl.

Graag tot ziens op 11 januari!

Relevante artikelen