Nieuws

Updates over NMI, onze cursussen en interessante artikelen.

Wetenswaardig themabijeenkomst 15 mei

De volgende themabijeenkomst van Wetenswaardig is op woensdagavond 15 mei in Nijmegen. In deze editie staat Thema 23: Grenzen en staatsinrichting centraal. 

Ontdek hoe je de Wetenswaardig-lessen over grenzen en staatsinrichting nóg interessanter maakt voor jouw klas, met leerkrachten Freek van Run en Charis Tsafaridis, die vertellen over hun ervaringen. Leer meer over de methode met Micha Miedema, lesauteur Wetenswaardig en docent Wereldoriëntatie aan de Radboud Universiteit, die zijn kennis deelt over de opbouw van en de gedachte achter Wetenswaardig. En duik inhoudelijk de diepte in met Loes de Smet, lesauteur van dit thema.

Thema 23: Grenzen en staatsinrichting

In dit thema staan de grenzen tussen staten en de staatsinrichting centraal. We staan er niet zo vaak bij stil, maar landsgrenzen en de manier waarop men landen bestuurt, zijn bedenksels van de mens die grote gevolgen hebben. Wat die gevolgen precies zijn en hoe we daar zo goed mogelijk mee om kunnen gaan, wordt behandeld in dit thema.

Programma

18:30u Inloop
19:00u Opening
19:10u Interactieve presentaties – leerkrachten Freek van Run en Charis Tsafaridis, lesauteurs Micha Miedema en Loes de Smet.
21:00u Afsluiting met (alcoholvrije) borrel

Praktische informatie

Wat? Themabijeenkomst Wetenswaardig: 23 – Grenzen en staatsinrichting.
Wanneer? Woensdag 15 mei 2024 – van 19:00u tot 21:00u.
Waar? Basisschool de Dukendonck, Tolhuis 4355, 6537 PR Nijmegen.
Kosten? Kosteloos.

Aanmelden

Werk je met Wetenswaardig? Mis deze bijeenkomst niet! Meld je snel aan, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Ook leerkrachten of scholen die geïnteresseerd zijn in de lesmethode zijn van harte welkom.Brede School de Dukendonck

We zijn verheugd om deze bijeenkomst op Brede School de Dukendonck te organiseren. De basisschool kwam eind maart 2024 in het Jeugdjournaal met hun nieuwe aanpak om leesvaardigheden te verbeteren. De school werkt aan de hand van een convergente aanpak, wat inhoudt dat na een groepsinstructie een verlengde instructietijd, in groepsverband of individueel, volgt.

Meer weten?

Meer informatie over de lesmethode Wetenswaardig, voorbeeldmateriaal en de laatste updates vind je op de Wetenswaardig website. Neem bij vragen vooral contact met ons op via info@mathematischinstituut.nl.

 

Relevante artikelen